Het verschil tussen een Cafetaria en een Restaurant

Zowel cafetaria’s als restaurants, zijn onmisbaar in Nederland. Echter bestaat er een hemels groot verschil tussen deze twee ondernemingen. Dit heeft zowel met de inhoud van de onderneming als met de doelgroep van de onderneming te maken. In dit stuk wordt er gesproken over de verschillen tussen beide ondernemingssoorten.

De te behandelen onderwerpen zijn:

  • Wat is een cafetaria nou precies?
  • Wat is een restaurant precies?
  • Business mogelijkheden
  • Concurrentie
  • Ambiance
  • Doelgroep

Wat is een cafetaria nou precies?

Een cafetaria is een plek waar er een menukaart is dat iets uitgebreider is dan alleen drank. Daar kan er veel meer verkregen worden. denk hier bijvoorbeeld aan frituur, taart, cakes en dergelijke zaken die allemaal in horecabedrijven te vinden zijn. Hier is in beginsel de focus meer gelegd op snacks. Daar zijn verschillende cafetaria’s op verschillende manieren gespecialiseerd in. Een cafe is meestal voor bezoekjes die niet langdurig zijn.

Wat is een restaurant precies?

Een restaurant is een plek waar de menukaart veel uitgebreider is dan bij een cafetaria. Bij een restaurant kunne mensen terecht voor zowel snacks, drank als complete maaltijden. Een restaurant is meestal een uitgansplek voor de avonduren met de familie, of met vrienden of kennissen. Hieruit is dus te begrijpen dat een restaurant iets langer bezocht kan worden dan een café, waar er minder opties te vinden zijn op de menukaarten.

Business mogelijkheden

Zowel een cafetaria als een restaurant kunnen niet zonder geld worden gestart. Het gaat om ondernemingeneng een sociale instellingen waar er geen geld wordt gemaakt of waar de investeringen niet worden terugverdiend. Bij zowel een café als bij een restaurant zijn er uitgaven waar tegenover verlies of winst staat. Het verschil tussen beide ondernemingen is dat een restaurant vaak meer uitgaven heeft dan een café. Een café heeft een minder uitgebreide menu, waardoor er niet veel hoeft te worden ingekocht, terwijl een restaurant met een uitgebreide menu, veel meer moet inkopen.

Concurrentie

Hier zou er in beginsel ook een stukje concurrentie kunnen bestaan. Zowel cafés als restaurants zorgen voor de maag. Een bezoeker van een restaurant zal natuurlijk niet na een flinke hap te hebben gegeten, richting een café stappen om daar weer wat te pakken. Ook het omgekeerde klinkt onwaarschijnlijk. Natuurlijk zijn er mensen die daartoe zowel de ruimte en het geld voor hebben.

Ambiance

Bij een café ligt het meestal niet in de bedoeling dat mensen langdurig verblijven. Zodra de caféhouder zijn spul aan de man heeft gebracht wenst die over te gaan tot zijn volgende klant om zodoende zijn inkomen te blijven vergroten. Bij een restaurant kan de mogelijkheid er bestaan dat mensen wat langer achterblijven. Dit zeker vanwege de ambiance in het restaurant. In zulke gevallen bestaat ook vaak de mogelijkheid dat de restaurant meer verkoopt.

Doelgroep

Bij de café en het restaurant is er in beginsel geen limit voor wat de leeftijd van de bezoeker betreft. Zolang het gaat om mensen die zich op een juiste manier voordoen, kunnen de ondernemingen de klanten bedienen.

Voor meer informatie over dit onderwerp, bezoek de volgende links:

http://www.encyclo.nl/begrip/Cafetaria

https://www.youtube.com/watch?v=vPJcnUwAs-U

https://nl.wikipedia.org/wiki/Snackbar

https://www.youtube.com/watch?v=nlLnB7CCfq0

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *